• BEHANDLINGER
    Vi tilbyder alt fra almindelig tandlægefaglig behandling og tandpleje, til højtspecialiseret tandlægekirurgi samt kroner, broer og tandproteser.

    Kontakt os

Infraktioner vil sige revner i emalje eller dentin. Små emalje revner er ikke farlige, og kræver ikke behandling. Revner der opstå i dentinen, er dybe og kræver behandling. Nogle tænder med revner kan du ikke mærke, men i fleste tilfælde opleves revner, som en pludselig jagerne smerte i tænderne, når de tygger noget mad. Det kan også gøre ondt, når der kommer noget koldt på.

 

Behandling og årsag

Der er flere årsager at tænder kan revne. Først og fremmest skyldes det , at tænderne kan blive svækkede efter mange års forbrug. Revner kan også opstå efter traume, f. eks. Hvis man kommer til at bide på noget hårdt. Gamle amalgamfyldninger kan også forårsage revner, pga. sølvfyldninger udvider sig og trækker sig sammen ved indtagelse kolde og varme fødeemner.


Små revner ”limes sammen” med en plastfyldning. Tyggefladen beslibes , så den svage del af tanden ikke belastes for hård. Hvis tanden er svækket , eller hård belastet ved tygning, kan det være nødvendig at omslutte tanden med en krone. Har tandnerven taget skade, skal tanden rodbehandles inden den endelige behandling udføres.